Posjet 1. Javnoj vatrogasnoj postaji Zagreb

Okupilo nas se malo: gluhoslijepih, pratnje, volontera, ukupno 12, zbog iznimno hladnog tjedna u Zagrebu te smo obišli postaju vatrogasaca u Savskoj. Dočekali su nas sa vrlo slikovitom prezentacijom rada i vježbi; pokazali opremu te odgovorili na brojna pitanja. Zadržali smo se gotovo dva sata u obilasku garaža. Zbog velikog interesa razgovarali smo o posjeti i po ljepšem vremenu za veću skupinu članova udruge.

Izbor Osobe godine Novog Zagreba

U organizaciji nezavisnog internetskog portala Rotor održao se natječaj za izbor osobe godine Novog Zagreba, sada za 2017. godinu. Udruga gluhoslijepih osoba je ostvarila zapaženi doprinos. Članovi keramičke radionice udruge izradili su pobjedničke statue za 10 kategorija nagrada i još dvije za životno djelo.

Na samoj dodjeli nagrada 26.01.2018. u DVD Jakuševec smo bili i laureati. Udruga je dobila nagradu za najudrugu Novog Zagreba. Predsjednik udruge, Josip Tonžetić je primio nagradu i zahvalio glasačima. Volonterka Dijana Jaguljnjak, koju je nominirala udruga za svoj doprinos u radu s gluhoslijepima, osvojila je nagradu za najvolontera. Stajati među ostalim nagrađenima za svoj doprinos i osobni trud za pozitivne vrijednosti, bila je velika čast i poticaj nama za svoj daljnji rad.

Izložba “Kreativnost je u našim rukama 2017.”

U prigodnom kutu predvorja doma umirovljenika Sveta Ana u Travnom, ispod natpisa “Dobrota je jezik koji čuju gluhi i slijepi vide” smjestila se izložba 20 radova u glini autora Milana Vručine, Ivana Vručine i Marijana Jurenca te karikature Kristijana Bezuha. Od 04. do 08.12.2017. razgledat će je korisnici i posjetitelji doma, a gluhoslijepi će je obići u srijedu 06.12.2017.

Humanitarno prodajni štand

Dragi naši simpatizeri, ovogodišnji štand u predvorju Doma zdravlja Remetinec postavljen je od 04.12.-22.12.2016 u vremenu od 10:00-15:00 sati. Dođite, pogledajte naš trud, prepustite se osmjesima naših prodavača i kući ponesite koji veseli podsjetnik da se od recikliranih, istrošenih stvari rade nova djela, stvaraju nove inspiracije.

Prikupljena sredstva namijenjena su za daljnji rad likovnih, keramičkih i kreativnih radionica.

Hvala Vam

20171204_123306.jpeg

Predavanje u Velikoj gorici

Na Veleučilištu Velika Gorica održali smo predavanje o gluhosljepoći te senzibilizirali  studente optometrije o problematici gluhoslijepih osoba.  

Uz pomoć naočala za simulaciju oštećenja vida i slušalica za prigušenje buke

pokušali smo im približiti poteškoće s kojima se  gluhoslijepe osobe suočavaju svakodnevno u komunikaciji i kretanju.  Kroz više pokaznih vježbi upoznali su jednostavnije načine pristupa i komunikacije s gluhoslijepim osobama te osvijestili vrijednost rada prevoditelje za gluhoslijepe.