Nacionalna sustavna podrška

Kako smo se lijepo družili, radili, surađivali i izvrsno se zabavili posljednja tri dana!

Sa primarnim zadatkom jačanja kapaciteta članova upravljačkog tijela Saveza Dodir, okupili smo u Zagrebu gluhoslijepe osobe, predstavnike naših lokalnih udruga iz Varaždina, Splita, Osijeka, Zagreba te smo u tri dana održali različite edukativne radionice, uz bogat popratni sadržaj!

Organizirali smo i prvo natjecanje gluhoslijepih osoba ikada u nekome sportu, a odabrali smo - kuglanje!

Naš dragi Marin Župetić , sa višegodišnjim kuglačkim iskustvom, objasnio nam je pravila kuglanja, kako se pravilno baca kugla, kako se boduje, kako se kreće..pa mi imamo i trenera!

Moramo vam reći da su se tu otkrili ozbiljni potencijali pa se nemojte začuditi ako uskoro osvane neka GSO ekipa u tom sportu!

Posebno hvala gospodinu Nikoli Dragašu, trostrukom svjetskom prvaku u kuglanju koji je sa nama podijelio povijest uspjeha Kluba i podržao naše gluhoslijepe u namjeri da se okušaju u ovom, pomalo zaboravljenom, ali jako zanimljivom i dinamičnom sportu!

Svi smo se skupa podsjetili koliko je važno da se nikada ne predajemo i ne odustajemo, da ustrajemo u našim nastojanjima da se gluhoslijepe osobe aktivno uključe u život društva i zajednice!

*Jačanje kapaciteta članova upravljačkog tijela Saveza financirano je sredstvima Nacionalne zaklade

#SavezDodir #SustavnaPodrška #Gluhosljepoća #GluhoslijepeOsobe #Sport #OSI #OsobeSInvaliditetom #Prilagodba#Pristupačnost #kuglanje #KuglanaZagreb